В. Черчилль - Герой імперії. Кендіс Міллард

Черчилля був прем'єр-міністром Англії під час другої світової війни. Рішучій і розумний. Непохитний і надихаючий. Він мобілізував країну, змусив вірити в перемогу та боротися. І з рештою виграв війне.
Але звідки він такий взявся?

А книга розповідає про те звідки ж він такий взявся. В ній описана вся його історія від народження до обрання його в Парламент.

Як виявилось у його активі ще до обрання в парламент, була участь в 3 війнах. При цьому в найжорстокіший з них - Англо-Бурській він потрапив у полон. Потім втік і довго вибирався на нейтральну територію. Історія прям як з вигаданого пригодницького роману. Важко повірити.

Окрім того Черчилль виявився талановитим журналістом. Військовим журналістом.

Після прочитання цієї книги, стає набагато зрозуміліше, чому ця людина могла ефективно очолити країну під час війти.

А ось те що не зрозуміло і захоплює - Він все життя вірив що йому судилась велика доля, що він увійде в історію. А вже в тому що він буде прем'єр міністром в нього не було і сумнівів.
Навколо мене я або нездари з завищеною самооцінкою, або дійсно талановиті люди які не надто високої про себе думки. Звідки ж беруться ті люди які мають і талант і свідоме розуміння своєї винятковості?


Улюблені цитати з книги


Випадок  в нашому житті працю без вихідних

Коли пішла надія, страху теж не лишається

У мене немає жодного сумніву на якому кінці телеграфного дроту варто бути. Краще створювати новини, аніж писати їх. Краще бути творцем, а не коментатором.

Про саму книшу

Стиль написання книги мені не сподобався. Читається вона важко і навіть нудно. Динаміку сюжет набирає тільки в останній чверті. Автор намагається бути бібліограівчно-точним. Тому спочатку розкриває якусь думку протягом абзаці, а потім додає ще один абзац цитат з інших джерел. А ти не хочеш читати все по два рази. Ти хочеш або вірити авторові, або вже читати ті "інші джерела" раз вже автор так не впевнений у своєму тексті, що додає цитати.
Загалом, якщо ви розраховуєте на легке захопливе чтіво - це не воно. А якщо вам треба докладна інформація про пана Черчилля і ту епоху - це грунтовниа праця. 

Коментарі