Пті Фурж, Petite Fourche (3520m). Маленька гора, велика допомога перед Монбланом.

Гора Petite Fourche (3520m), це одна з вершин на льодовику Де Тур в районі Шамоні. Але вона значиться серед найпопулярніших, через те що вона
а) дуже легка (1б в нашій класифікації)
б) її висота  3520 м, тож вона чудово підходить для першого набору акліматизації перед Монбланом
в) до неї шлях іде по льодовику і він довгий. Знову ж ідеально перед Монбланом пригадати\навчитись вдягати кішки, ходити в зв'язці. А довгий підхід ще й дає можливість "розходитись".
г) на вершечку є 100м скель. Так мало, що важко прям бути шокованим ними, навіть якщо ніколи не лазив. Але і після такої кількості вже легше на скалах перед Гюте

Ходять на вершину з приюта  Refudge Albert Premier (2702 m) що стоїть на морені льодовика Де Тур. Детальніше про сам льодовик і підхід тут.

Виходити на сходження треба рано вранці, бо підхід довгий, набрати треба 800м, а ті хто йдуть неаліматизовані.

Від приюта по стежці треба йти вверх по морені, поки не вийдеш до льодовика. Шлях по льодовику під вершину складається з серії підйомів і весь час йде по краю льодовика під схилами вершини Де Тур.  Перший підйом йде лівіше виразного скального зуба. Другий підйом виводить під початок кулуару на вершину Де Тур. Далі ще один підйом і ми нарешті бачимо вершину.

Залишився один підйом по льодовику і вже видно вершину
Якщо в вас є щось, що не хочеться тягти на вершину (наприклад трек палка), можна залишити від вершиною
Сам підйом на вершину складається з сніжно-льодової частини, і скальної частини.
Сніжна частина підйома

Скальна частина це підйом на гребінь і короткий шматок по самому гребню. На вершині місця не багато, але до 10 людей стати можуть. З вершини гарний вид.
Підйом на гребінь

Теж підйом на гребінь

Максимально важка ділянка лазання перед самою вершиною

Коментарі